U našoj ponudi tepiha u skladu sa aktualnim trendovima pronaći ćete onaj koji najviše odgovara Vašem prostoru, a inovativna svojstva tepiha će Vam olakšati održavanje. Izbor boja, dezena, struktura, dimenzija i oblika tepiha nudi neizmjerne mogućnosti uklapanja u svaki interijer. Od modernih dezena koji daju originalni pečat svakom prostoru, preko čupavih i mekih tepiha za izuzetnu udobnost, do raznih kombinacija boja i tradicionalnih dezena.

Morderni tepisi

Tepisi modernog dizajna su jednostavnih geometrijskih oblika i boja, savršeno se uklapaju u minimalističke interijere. Najčešće dominiraju bijela, crna, bež i siva boja, uz eventualne kombinacije sa nekim intenzivnijim bojama.

Klasični tepisi

Klasični tepisi se uklapaju prije svega u tradicionalni ambijent, a odlično se uklapaju i u prostore gdje je kombinirano više stilova. Ponekad se klasični tepisi uklope u moderne i minimalističke interijere i ostave jedan poseban pečat. Klasične dezene tepiha i njihove moderne interpretacije lako ćete prepoznati po obilju šara i različitih motiva, najčešće floralnih i orijentalnih, kao i po raznovrsnom koloritu.

[unitegallery klasicni_tepih]

Tepisi za dječje sobe

Dječji tepisi šareni su i veseli dodatak dječjoj sobi. Zadaća je dječjih tepiha stvoriti ugodno i antialergijsko okruženje u dječjoj sobi. Izrađeni su isključivo od visokokvalitetnih materijala s velikom gustoćom vlakana. Imaju higijenske certifikate, otporne su na kemikalije, bakterije i imaju antistatička svojstva. Dimenzije tepiha su različite, na primjer 120 x 170 cm, 140 x 200 cm, 160 x 230 cm ili krug od promjera 100 do 120 cm.

Ekološki prihvatljivi tepisi

Najnoviji trendovi u opremanju interijera potiču zdrav i prirodan način života. Tepisi od umjetnih vlakana možda su povoljniji i ljepše izgledaju, no brže se uništavaju i sadrže štetne tvari. Stoga je bolje u svoj dom staviti tepihe od vune ili biljnih vlakana poput vune, pamuka ili TENZEL-a. Vlakna Tanzel-a dobivaju se od brzorastućih stabala eukaliptusa koji se predu u čvrsti konac. Proizvode se, boje i predu u tepihe na tkalačkom stanu u Indiji. Vuneni tepisi najrašireniji su tepisi od prirodnih vlakana na tržištu. Vlakna vune se mogu dobiti od životinjske ili već reciklirane vune. Vuneni tepisi su otporni na grinje i moljce, toplinski izolatori, otporni su i laki za održavanje.